Koristepensaat on nimetty suomalaisen nimen mukaisesti.

Koristearonia (Aronia x prunifolia) 30-50cm, 8,10 €

Aroniat ovat terveitä aidannepensaita, joilla on syötävät marjat ja hieno punainen syysväri. Ne sietävät tiesuolaa, tuulta ja lumen painoa, mutta marjojen mehu voi tahrata esimerkiksi vaalean laatoituksen. Pensaat kannattaa sijoittaa kauemmas pihan oleskelualueista. Koristearonian marjat ja lehdet ovat pienemmät kuin marja-aronialla. Koristearoniaa käytettään aitataimena, massa istutuksissa ja yksittäispensaana. Kasvupaikka: Aurinko–puolivarjo, kuiva–tuore, keskiravinteinen. Laji on melko vaatimaton kasvualustan suhteen, mutta se suosii tuoretta läpäisevää multamaata. Marjasato runsain auringossa. Vyöhykkeet: I–VI. Taimiväli: 90 cm.

Lamoherukka (Ribes glandulosum) 10-30cm, 8,10 €

Lamoherukka on hyvin talvenkestävä, terve ja monenlaisilla kasvupaikoilla viihtyvät maanpeittäjä. Se leviää tehokkaasti jopa 150-senttisten versojen ja nopean kasvunsa ansiosta. Syysväri on hyvin koristeellinen. Kasvupaikka: Aurinko–varjo, tuore–kostea, keskiravinteinen. Vyöhykkeet: I–VI. Taimiväli: 90 cm.

Loistojasmike (Philadelphus lewisii Tähtisilmä) 12,10€

Valkokukkaisten jasmikkeiden tuoksu kantautuu kauas keskikesällä. Korkeahkot jasmikkeet soveltuvat suojapensaiksi ja aidanteiksi. Fine-lajike ’Tähtisilmä’ on menestynyt Sotkamossa saakka lumen suojassa matalana, mutta kauniisti kukkivana. Tiheä ja hieman riippuvaoksainen pensas puhkeaa kukkaan Etelä-Suomessa usein jo kesäkuun lopussa. Kasvupaikka: Kukkia kehittyy eniten auringossa, mutta jasmikkeet viihtyvät myös osittain varjoisilla paikoilla multavilla ja hikevillä mailla. Taimiväli: 90–100 cm. Leikkaus: Vanhasta pensaasta poistetaan vuosittain vanhimpia, huonosti kukkivia oksia. Kasvukorkeus: 200-300cm. Kasvuvyöhyke:I-V

Marjatuomipihlaja (Amelanchier alnifolia) 30-50cm, 11,20 €

Hyvin terve, kasvualustan suhteen vaatimaton iso tausta- ja yksittäispensas. Marjatuomipihlaja eli ”intiaanien mustikkapuu” on sekä koriste- että marjakasvi. Se kukkii runsaasti joka kevätkesä ja ruskaväri on loistelias. Heinäkuun loppupuolella kypsyvät marjat maistuvat jopa sellaisenaan. Kasvupaikka: Aurinko–puolivarjo, kuiva–tuore, keskiravinteinen. Laji ei vaadi paljon kasvualustalta, mutta kukinta ja marjasato on runsain auringossa. Tuomipihlajat kestävät hyvin tuulta, kuivuutta ja tiesuolaa. Vyöhykkeet: I–VI. Taimiväli: 100–120 cm.

Villapaju (Salix lanata) 16,90€

Luonnonvaraisena Pohjois-Suomessa kasvava villapaju on näyttävän hopealehtinen, ja sillä on useimmista pajuista poiketen komea kukinta. Oksat ovat hieman mutkaiset ja tanakat. Korkeus: 80–100 cm. Lehdistö: Lähes pyöreiden lehtien kiiltävä nukka kehittyy kauneimmaksi runsaassa valossa. Kukinta: Keltaiset isot norkot avautuvat toukokuussa vielä lehdettömiin versoihin. Kasvupaikka: Aurinko–puolivarjo. Kasvualusta tuore–kostea, keskiravinteinen. Vyöhykkeet: I–VIII. Taimiväli: 60–70 cm. Leikkaus: Ei tarvitse leikata vuosittain. Vanha pensas nuorennetaan leikkaamalla oksat 20 sentin korkeudelta tai maata myöten varhain keväällä.