Keijunruusu (Rosa 'Dart’s Defender') 9,20€

Erinomaisesti vaikeissakin olosuhteissa kasvava keijunruusu leviää tehokkaasti juurivesoillaan. Se on ilmastollisesti kestävä ja terve nukke- ja hansaruusun risteymä. Mataluus ja pienet lehdet periytyvät nukkeruusulta, kun taas suuret kukat muistuttavat hansaruusua. Pensas on koristeellinen syksylläkin ruska-asussaan ja kiulukoineen. Korkeus: 100–150 cm. Kukinta: Kesäkuun loppupuolella alkava melko voimakastuoksuinen kukinta kestää useita viikkoja. Isot puolikerrannaiset violetinpunaiset kukat. Kasvupaikka: Aurinko–puolivarjo; maa kuiva–tuore, keskiravinteinen, läpäisevä. Vyöhykkeet: I–V.

 

Morsionruusu (Rosa pimpinellifolia Juhannusmorsian) 11,90€

Rovaniemellä saakka menestyvä ’Juhannusmorsian’ kuuluu Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen vertailuissa hyviksi todettuihin FinE-kasveihin. Kapeahko ja pysty pensas haaroo hyvin ja kasvattaa paljon juurivesoja. Korkeus: 150–200 cm. Kasvupaikka: Aurinko, kuiva–tuore, keskiravinteinen ja läpäisevä. Ruusut kukkivat runsaimmin auringossa, mutta puolivarjossa kukinta kestää kauemmin. Ne sietävät hyvin auringon paahdetta ja kuivuutta. Vyöhykkeet: I–VII. Taimiväli: 90 cm.

 

Teresanruusu (Rosa ’Thérèse Bugnet’) 20-30cm, 9,20€

Tämä puistoissa hyvin yleinen, alun perin kanadalainen ruusu kukkii kauan keskikesällä isoin, tuoksuvin kukin. Pensas on parimetrinen, leveä ja tiheä, mutta hento-oksainen ja miellyttävän vähäpiikkinen. Nuoret voimakkaanpunaiset oksat tekevät teresanruususta värikkään talvellakin. Korkeus: 150–200 cm. Kasvupaikka: Aurinko–puolivarjo; maa kuiva–tuore, keskiravinteinen ja läpäisevä. Ruusut kukkivat runsaimmin auringossa, mutta kauemmin puolivarjossa. Ne sietävät auringon paahdetta ja kuivuutta. Vyöhykkeet: I–VI. Taimiväli: 80 cm.